PPID-Cushing paard; nu testen voor zeer laag tarief!

Mogelijkheid om in de eerste week van oktober uw paard/pony op PPID (ziekte van Cushing) te laten onderzoeken tegen sterk gereduceerd tarief.

Beste paardenhouder,

Via deze weg willen wij u informeren over PPID oftewel de ziekte van Cushing.

PPID is een verouderingsziekte die een verstoring geeft van de hormoonafgifte in de hersenen van het oudere paard/pony. De drie meest voorkomende ziekteverschijnselen van PPID zijn hoefbevangenheid, veranderingen van de vacht (lang krullend haar) en gedragsveranderingen (sloomheid en minder goed presteren).

Mogelijk is het zo dat wij uw paard het afgelopen jaar hebben onderzocht op deze ziekte. Bij dieren waar het bloedonderzoek PPID aangaf, zijn we gestart met een behandeling met Prascend.

Het is verstandig om af en toe via een bloedonderzoek te controleren of uw pony/paard op de juiste dosering Prascend staat. Daarnaast kunnen dieren, die eerder verdacht werden van PPID, (opnieuw) onderzocht worden. Vaak is PPID namelijk in de herfst pas goed zichtbaar in het bloed.

Wij kunnen u deze controle tegen een sterk gereduceerd tarief aanbieden in de eerste week van oktober.

Voor slechts 65 euro krijgt u een dierenartsbezoek aan huis, de bloedafname en de onderzoekskosten van het lab. Normaal gesproken zou dit 110 euro kosten.

Wij kunnen dit goedkoop aanbieden omdat we al deze bloedafnames in één week gaan plannen: in de week van maandag 5 oktober (week 41), en omdat de lab kosten voor rekening van Boehringer ( fabrikant van de Prascend) zijn.

(Indien er meerdere paarden op hetzelfde adres staan, dan zijn de startkosten 65 euro voor het eerste paard en 35 euro voor ieder volgend paard).

Indien u van deze aanbieding gebruik wilt maken, stuur dan een mail naar sabrina@dap-steenbergen.nl Geef in deze mail aan op welke dag van week 41 het u uitkomt dat we langskomen, wij zullen daar dan zoveel mogelijk rekening mee houden.

Vergeet niet uw adres en telefoonnummer te vermelden. Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Zie eventueel ook ppidbijpaarden.nl

Met vriendelijke veterinaire groet,

Sabrina Jansen

DAP Steenbergen