Nieuwsbrief november 2014

Louis van Hövell

Louis van Hövell

Nieuwe dierenarts Louis van Hövell

Ter vervanging van Hanneke, die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat, komt Louis ons team versterken. Hij is dit voorjaar in Utrecht afgestudeerd en is enkele weken geleden bij onze praktijk gestart. Hij is afgestudeerd in de richting landbouwhuisdieren – herkauwers, maar heeft bewust werk in een gemengde praktijk gezocht. Hij is bij ons dus aan het goede adres. In zijn vrije tijd is hij veel in de natuur te vinden en onlangs is hij gestart zich te bekwamen in het looien en opzetten van dieren en huiden.

Enkele jaarlijks terugkerende adviezen:

Lintwormen op klep darm

Lintwormen op klep darm

Lintworm paard nu ontwormen: Ontworm uw paard in november tegen de lintworm! Deze worm is niet terug te vinden in de mest van uw paard, dus mestonderzoek geeft geen zekerheid. Lintwormen hebben een levenscyclus via een mosmijtje dat leeft in het gras. Dit mijtje gaat nu in winterslaap, waardoor herinfectie van de lintworm tot het late voorjaar onwaarschijnlijk is. Lintwormen zijn voor het paard vrij onschadelijk, maar deze worm heeft een voorkeursplaats om zich vast te hechten in de darm; de kringspier tussen de dunne en de blinde darm. De darm kan hierop spastisch reageren en daardoor koliek geven.

.
.

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst: Vuurwerkangst is ieder jaar weer een groot probleem. Toch kunt u wat aan deze problemen doen. Maar u dient hiermee op tijd te beginnen! Het belangrijkste is een goede gedragstherapie om uw dier aan de geluiden en geur te laten wennen! U dient met die therapie nú te beginnen, anders is het te kort dag. Wij raden de Martin Gaus school aan in Bergen op Zoom (Moerstraten), maar ook andere hondenscholen kunnen u zeker verder helpen. Deze gedragstherapie kan eventueel ondersteund worden met medicatie of rustgevende voedingssupplementen zoals Telisen. Ook hebben wij meerdere positieve reacties ontvangen op het Thundershirt. Dit is een strak pakje, waardoor honden zich minder angstig voelen. Meer informatie kunt u altijd bij ons krijgen.

 

Chocolade giftig

Chocolade giftig

 Chocolade: Pas op met chocolade. Dit is voor honden zeer toxisch en kan hartkloppingen en in het ergste geval sterfte geven.
Let dus goed op tijdens de feestdagen:

Geen chocoladeletters in een schoen plaatsen of kerstkransjes op “bijthoogte” in de kerstboom hangen…

Indien u dier toch chocolade heeft opgegeten, probeer in te schatten hoeveel gram uw dier op heeft en bel dan direct de kliniek!

 

 

slowbowlNieuw; Slo Bowl Feeder: groot succes tegen schrokken!

De oplossing bij schrokken! Deze voerbakken verhinderen het schrokken, waardoor de vertering bevorderd wordt en de kans op een maagdraaiing duidelijk kleiner wordt (oorzaak maagtorsie is lucht inslikken). Deze bak is slijtvast, heeft een anti-slip bodem en is vaatwasserbestendig. Verkrijgbaar in een grote en kleine maat, in 4 modellen en meerdere kleuren. Prijs € 24,95 voor de grote bak en € 17,50 voor een kleine bak.

vloVlorijk Kerstfeest!

De vlooienplaag die ons land al een paar maanden teistert is nog niet voorbij. Sterker nog, de vlooien komen met de dalende temperaturen maar wat graag overwinteren in onze warme huizen. Vlooienbestrijding moet dus zeker ook in de winter de aandacht hebben! Momenteel kunt u bij aankoop van Advantage antivlooienpipetten € 2,50 retour vragen.

.

Hills Vet EssentialsHill’s Vet Essentials: € 10,- directe kassakorting  op 10, 12 en 13 kg zakken

Tot 29 december (zolang de voorraad strekt)  krijgt u € 7.50 a €10,- directe kassakorting op alle 10, 12 en 13 kg zakken van de uitstekende onderhoudsbrokken van de Hill’s Vet Essentials lijn. Dit is een zeer hoogwaardige onderhoudsbrok voor honden en katten. Zeker een keer het proberen waard!