Nieuwsbrief mei 2014

10353515_871145259578838_2388152023944440592_oVakantiefotowedstrijd; win een gratis enting

Doe mee aan onze vakantiefotowedstrijd op Facebook en win een gratis enting voor uw hond, kat, konijn of paard. Kijk voor meer info op onze Facebookpagina.

 

 

Logo-Week-van-het-huisdier-2011Week van het huisdier

17 tot 25 mei: Week van het huisdier. Met als thema: Voorkom impulsaankopen van een huisdier. Helaas worden nog heel veel dieren té impulsief gekocht. Ook wij ondervinden in de praktijk dat er nog veel pure handel is, met enkel financiële bedoelingen. U kunt deze handelaren er zeer gemakkelijk uit vissen, als u maar weet waar u op moet letten. Twee simpele tips van ons; 1. Het moederdier is bij een goede fokker altijd aanwezig en accepteert haar jong. En een goede fokker zal haar met trots willen laten zien. Geloof geen praatjes dat het moederdier even een ommetje aan het doen is o.i.d., dan kunt u er echt van uit gaan dat de pup ingevoerd is uit Oost-Europa! 2. Gebruik Google! Controleer wat er op Google te vinden is op de naam of, misschien beter, het adres waar u de pup gaat halen. Als u dan bij Tros Radar of Opgelicht uitkomt, weet u voldoende… Verder heeft een dier veel verzorging nodig, weet waar u aan begint; Meer info op de LICG site.

rups

Eikenprocessierups: ook gevaarlijk voor uw huisdier!

Ook bij honden kan de eikenprocessierups veel zeer ernstige klachten geven. Er zijn zelfs dieren gestorven aan de shock en uitdroging als gevolg van de haartjes van de rups. De meest voorkomende klachten zijn; gezwollen lippen en tong, donkerverkleuring van de slijmvliezen, blaren in de bek en ademhalingsmoeilijkheden. Pas dus op in risicogebieden.

 

 

Advantix-10-25kgAdvantix geeft € 5,- retour op elke verpakking Advantix

Vraag aan de assistente naar het formulier voor de teruggave. Actie loopt van 12 tot 25 mei.

 

 

 

logoHondenschool de Viervoeter bestaat 5 jaar

Op zondag 18 mei organiseert HS de Viervoeter een open dag om het vijfjarig jubileum te vieren. Op deze dag worden er demonstraties gegeven en staan er enkele stands. Ook onze kliniek zal er aanwezig zijn met een stand. We hopen dat de komende jaren een nóg groter succes worden dan dat de eerste 5 jaren zijn geweest. Langs deze weg ook een bedankje aan Barbara, omdat zij altijd klaar staat voor onze kliniek, voor patiënten met gedragsproblemen en voor haar inzet bij onze puppy-informatiemiddagen. Meer informatie op HS de Viervoeter.

 

Met-de-hond-op-vakantieCheck nu of alles geregeld is voor uw dier tijdens de vakantieperiode

Klik voor een checklist hier. Ook veel info hierover en de laatste invoereisen op de LICG website

 

 

 

Lokatie TholenDagelijks spreekuur in Tholen

Wij merken dat nog niet iedereen op de hoogte is van het feit dat wij dagelijks, van 13.30 tot 14.00 uur, spreekuur houden aan de Regentessestraat 17 te Tholen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Dit kan u vele kilometers rijden besparen! Enkel voor operaties, bloedonderzoek en medische beeldvorming dient u nog wel naar Steenbergen te komen.

 

 

jonge haasLaat jonge haasjes liggen!

Ieder jaar brengen mensen bij ons jonge haasjes binnen. Uit goede bedoelingen, maar totaal verkeerd. Een moederhaas laat haar jong overdag alleen om geen aandacht te trekken van roofdieren zoals kraaien en buizerds. Ze zoogt het slechts enkele keren per dag, met name in de duisternis. Vindt u dus een jong haasje, laat het liggen! Moeders is dus wél in de buurt.
Hetzelfde geldt voor reeën. Ook een reekalf wordt gedurende de dag in het hoge gras gelegd. Blijf van zo’n kalf af, want als mensengeur aan het kalf komt, wordt het verstoten door de moeder en is het kalf ten dode opgeschreven.