Nieuwsbrief juni 2012

Het laatste nieuws uit diergeneeskundeland:

 

Juni = chipmaand

Gedurende de hele maand juni kunt u tegen een voordelig tarief uw hond of kat laten chippen en registreren. Dit gebeurd in samenwerking met de dierenbescherming. Meer info vindt u op www.chipjedier.nl

 

 

Goed voorbereid op vakantie

Een goede voorbereiding is cruciaal wanneer u op vakantie gaat. Dit geldt zowel voor honden en katten die mee op vakantie gaan, als voor thuisblijvers; meer info vindt u op “op vakantie met uw huisdier”

 

 

Kies je dier!

Aangeboren problemen bij rashonden komen helaas steeds meer voor. Ook lijkt de ernst van de aandoeningen erger te worden. Voorbeelden zijn de ademhalingsproblemen, hernia’s en geboorteproblemen bij Franse Bulletjes, of syringo myelopathie bij de Kings Charles Spaniel. Ook bij veel andere rassen zijn dit soort problemen bekend. Wij hopen dat fokkers streven naar dieren die minder of het liefst geen last hebben van deze rasspecifieke aandoeningen.

Op www.kiesjedier.nl kunt u meer lezen over dit onderwerp. Ook het LICG bericht over de op handen zijnde wetgeving. Wij hopen dat u meedenkt en -werkt om het deze rassen aangenamer te maken. We willen graag meewerken om deze rassen te behouden en te fokken naar gezonde dieren.

Meebrengen van zwerfdieren uit andere landen? NIET DOEN!

Vaak erg zielig en aandoenlijk, maar absoluut niet aan te raden om een zwerfdier mee te nemen naar Nederland. Dieren kunnen rabies dragen, een ziekte die ook voor mensen dodelijk kan zijn. Ook zijn zij vaak besmet met allerlei subtropische ziekten. Lees meer over dit onderwerp op LICG/zwervers.

Ons advies; bezoek in Nederland een asiel en zie hoeveel dieren (zeker in de vakantieperiode) ook hier een nieuw thuis zoeken!

Open dag Dierenartsenpraktijk 25 jaar; groot succes!

Voor een sfeerimpressie zie album open dag.