Nieuwsbrief januari 2013

Maand van het gebit; gratis gebitscontrole en 10% korting op alle gebitsbehandelingen en -producten

Februari is traditioneel “de maand van het gebit”. In deze maand vragen wij extra aandacht voor het gebit van uw hond en/of kat. Het overgrote deel van onze honden en katten heeft last van tandplak, tandsteen, een slechte adem of blootliggende tandwortels.

U kunt in deze maand gratis op een speciaal daarvoor georganiseerd spreekuur komen. Een dierenarts kijkt het gebit na en zal adviezen geven. Wilt u gebruik maken van deze service, dan kunt u naar onze kliniek bellen voor een afspraak.

 

Overgewicht huisdieren gericht aanpakken: gewichtsbegeleidingsprogramma

Helaas is een groot percentage van onze huisdieren (veel) te dik. Dit kan, net als bij de mens, gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. Wij zien bij te dikke dieren veel vaker suikerziekte, hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen en blaasgruis en -stenen dan bij dieren die wél het ideale gewicht hebben.

Binnen onze praktijk hebben enkele paraveterinairen zich bijgeschoold en toegelegd op voeding en overgewichtsproblemen. Zij kunnen u dan ook prima voorzien van adviezen en u inzicht geven in de specifieke behoeftes van uw dier. Wilt u meer weten over de gewichtsbegeleidingprogramma’s, dan mag u altijd meer informatie opvragen bij onze praktijk.

U heeft langer en méér plezier van uw dier, wanneer deze op het goede gewicht is!

 

Cursus schapenverlossen 7 februari

Onze praktijk verzorgt op donderdag 7 februari een cursus over het verlossen van schapen. Meer informatie kunt u lezen op deze pagina.

 

Zorgpakket kleinvee; een abonnement met uw dierenarts voor hobby-vee

Dit zorgpakket is bedoeld voor onze klanten die hobbymatig (klein-)vee houden. Hiermee streven wij naar een optimale verzorging op maat voor uw dieren, met veelal minder kosten voor u. Klik hier voor meer informatie.

 

Winters weer: wat kunt u doen om het uw dieren zo aangenaam mogelijk te maken?

Voor dit onderwerp linken wij u graag door naar de website van het LICG. Wintertips! De website van het LICG bevat sowieso heel veel nuttige en juiste informatie over huisdieren en bevat voor elke diersoort een “huisdierenwijzer”. Dus doe hier uw voordeel mee en leer bij!

 

Plan ook de zomervakantie van uw huisdier…

In groot contrast met het vorige onderwerp; de zomervakantie. Veel mensen boeken rond deze periode de zomervakantie, maar vergeten daarbij direct ook aan een oplossing voor hun huisdier te denken. Ons advies; zodra u uw vakantie gepland heeft, ook direct kijken of er een oplossing is voor uw huisdier in die periode. Is mijn pension nog wel beschikbaar? Zijn de entingen nog wel in orde? Aan welke eisen moet mijn dier voldoen in het vakantieland van keuze? Wacht niet tot de laatste dag, maar informeer tijdig. Meer informatie, invoereisen en checklists op de volgende pagina.

 

U mag ons uiteraard ook altijd bellen voor meer informatie.