Nieuwsbrief gezelschapsdieren september 2014

vloVlooienplaag in Nederland!

Nederland wordt geteisterd door een vlooienplaag. Het warme najaar, zachte winter en warme en vochtige voorjaar hebben voor een explosie aan vlooien gezorgd. Er worden dan ook zeer veel dieren bij ons aangeboden met jeukklachten door de vlooien. Vraag advies aan ons over een goede bestrijding; niet alle middelen helpen nog goed en vergeet niet om ook uw huis te behandelen!

 

10353515_871145259578838_2388152023944440592_oLaatste week voor inzenden vakantiefotowedstrijd.

Via Facebook kunt u uw mooiste vakantiefoto van uw dier insturen. Hiermee kunt u een gratis enting winnen!

Meer info op onze facebookpagina.

 

 

hond zwemmenLekker zwemmen? Check eerst het zwemwater!

Zomers lekker zwemmen om af te koelen. Het klinkt aanlokkelijk. Maar pas op voor BLAUWALG en BOTULISME! In enkele wateren in de binnenstad van Steenbergen is botulisme vastgesteld. Daarnaast komen er op meerdere plekken in onze omgeving blauwalgen voor in het water.

 

Nuttige sites:

Zwemwater.nl
Brabantse Delta/botulisme
Brabantse Delta/blauwalgen

hondsdolheidVerplichte enting rabiës bij invoer van pup, kitten en fret.

Vanaf eind van dit jaar mag u enkel een pup, kitten of fret invoeren indien deze ingeënt is tegen rabiës (hondsdolheid). Aangezien de enting op zijn vroegst op 3 maanden leeftijd gegeven mag worden en daarna nog een wachttijd van 3 weken in acht genomen moet worden, kunnen dieren vanaf dan dus op zijn vroegst op 15 weken worden ingevoerd. De belangrijkste reden van deze maatregel is de grootschalige invoer van zeer jonge dieren uit Oost-Europa, waar nog regelmatig rabiës voorkomt. Op deze manier is deze invoer van te jonge dieren uit risicogebieden niet meer mogelijk. Daarnaast worden de regels voor het verstrekken van het dierenpaspoort ook verstrengd. Deze zijn binnenkort niet meer vrij verkrijgbaar, maar mogen enkel nog door dierenartsen worden verstrekt. Dit om fraude met de identiteitsgegevens van de dieren te voorkomen.


Goed tehuis gezocht voor een kat van 6 jaar

Bij ons is een vondeling kat geopereerd aan zijn staart, deze was nl. op meerdere plaatsen gebroken. De staart is door ons geamputeerd. De kat maakt het nu erg goed. Zij is gesteriliseerd. Ze is lief en is op zoek naar een nieuwe baas. Voor een foto zie onze Facebookpagina.