Nieuwsbrief december 2013

Graag aandacht voor de volgende nieuwtjes:

Feestmaaltijd?… Let op met wat uw huisdier eet!

Wist u dat chocolade bij honden dodelijk kon zijn? Of dat van ui en prei uw dier erge darmkrampen kan krijgen? Lees op de LICG-site welke voor de mens ongevaarlijke voeding, voor onze huisdieren flink giftig kan zijn.

Meer info lees u hier.

 

Belgische grens extra bewaakt na vermoedelijke rabiësuitbraak Nederland de Frankrijk

Inmiddels is aangetoond dat de pups waarover wij eerder berichtten, toch geen hondsdolheid hadden. Maar toch heeft België maatregelen genomen om zijn grenzen te beschermen. Het gevolg hiervan is dat de regels voor, en de controles op het vervoer van honden en katten naar België flink zijn aangescherpt. Wat blijft, is de verplichte vaccinatie van honden en katten tegen rabiës. Deze enting moet minimaal 3 weken voor vertrek gegeven worden. Ieder dier moet daarnaast in het bezit zijn van een EU-paspoort en het dier moet gechipt zijn. Daarnaast is het nu voor pups jonger dan 3 maanden oud verboden om naar België te reizen. Voorheen werden deze dieren toegelaten wanneer het moederdier gevaccineerd was. Deze regel komt nu dus te vervallen. Wanneer je nu met een pup naar België wil reizen, kun je het dier op zijn vroegst op 3 maanden oud laten enten, waarna nog 3 weken wachttijd in acht genomen moet worden.

vuurwerkhondVuurwerkangst

Het einde van het jaar komt weer in zicht. Helaas voor veel van onze huisdieren geen leuke periode. Kijk op volgende pagina wat u kunt doen.

 

 

Wegens groot succes herhaald: schapenverloscursus

Vorig jaar organiseerden wij voor het eerst een verloscursus voor schapenhouders. De opkomst was overweldigend en de reacties waren zeer positief.

Daarom wordt deze praktische cursus dit jaar weer gegeven. Deze cursus is ook toegankelijk voor “niet-klanten”.  Klik hier voor meer info.

 

Paardenpaspoort, chip en geneesmiddelenregistratie: NVWA gaat streng controleren

I.v.m. de schandalen rondom paardenvlees, zal de wetgeving omtrent de registratie van paarden en het bijhouden van een diergeneesmiddelenregister strenger gecontroleerd worden. De boetebedragen bij overtredingen zijn enorm! Waar moet u aan voldoen? Lees hier onze informatiebrief.

faceboek vierkantWij zijn ook te volgen op Facebook

Leuk voor dagelijkse dingetjes uit de praktijk, we maken ons sterk om op Facebook geregeld leuke of gekke patiënten te zetten. Zie onze facebookpagina.

 

 

Openingstijden feestdagen

Klik hier voor de openingstijden tijdens feestdagen.