Faciliteiten

Hieronder staan nog foto’s van het oude pand, binnenkort volgt er een update van ons nieuwe pand op onze nieuwe site www.dierenklinieksteenbergen.nl

Digitale Röntgen

Digitale RX

Digitale RX

Onze praktijk is uitgerust met een digitaal Röntgen-apparaat. Hiermee kunnen wij zeer goede RX foto’s maken. Onze praktijk kan ook officiële ED en HD foto’s maken bij rashonden, volgens de normen van de Raad van Beheer.


Echografie

In het najaar van 2017 hebben wij een nieuwe echo aangeschaft, die vele mogelijkheden biedt. Nu kunnen wij veel makkelijker beeldmateriaal opslaan en naar u doorsturen. Ook biedt deze echo de mogelijkheid om bloedstromen in beeld te brengen d.m.v. Doppler. Voor drachtigheidscontrole bij het rund, bezitten wij een mobiel echo-apparaat.Operatiekamer

Operatiekamer DAP Steenbergen

Operatiekamer DAP Steenbergen

Onze praktijk heeft een goed uitgeruste operatiekamer. Deze is voorzien van twee operatietafels met zuurstofpomp, ademanalyse, gasanesthesie en een couveuse.


Voorbereidingskamer

Tussen de operatiekamer en de hospitalisatie bevindt zich de voorbereidingsruimte. Hier worden de dieren verdoofd en geschoren voor een operatie. Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat de operatiekamer bevuild wordt. In deze tussenruimte worden ook zeer vieze operaties/behandelingen uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan ontstoken tanden, gebitsreinigingen en abcesbehandelingen.


Hospitalisatie

Opname kleine dieren

Opname kleine dieren

Ook wel de opname genoemd. Hier worden de dieren opgenomen en verzorgd. Na de operatie kunnen de dieren hier ook weer wakker worden. Wij beschikken ook over een couveuse waar jonge en kleine dieren warm kunnen worden gehouden, bijvoorbeeld als ze pas geboren zijn of bij het uitslapen van de narcose.


Tandverzorging

Tandenunit

Tandenunit

Dagelijks worden er bij ons dieren behandeld met gebitsproblemen. Dit varieert van eenvoudig tandsteen verwijderen tot het verwijderen en uitboren van meerdere kiezen of tanden. Hiervoor hebben wij een moderne uitgebreide tanden-unit, een ultrasoon gebitsreiniger en meerdere andere tandartsinstrumenten in huis. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om dentale Röntgenfoto’s te maken.


Bloedanalyse

Bloedanalyse

Bloedanalyse

Bloedonderzoek geeft vaak veel verheldering bij het stellen van een diagnose. Daarom heeft onze praktijk vier bloedanalyse-apparaten, waarmee we intern al heel veel bloedwaardes direct kunnen bepalen. Zo kunnen wij het bloedbeeld en bloedzouten bepalen en de meest voorkomende orgaanproblemen direct onderzoeken. Zo kunnen wij lever-, nier-, alvleesklier- en schildklierwaarden direct bepalen. Om het optimale tijdstip van dekken bij de teef te bepalen, kunnen wij progesteron bepalen (resultaat binnen 15 minuten!). Soms is het echter nodig om het afgenomen bloed te laten onderzoeken door een extern laboratorium.


Urine-onderzoek

Centrifuge voor urine/ontlasting

Het onderzoeken van urine is een erg belangrijk instrument in de diagnose van blaas en nierproblemen. We kunnen dan (blaas-)ontstekingen, blaasgruis, verminderde nierwerking en nog veel meer afwijkingen diagnostiseren. Daarom is het erg belangrijk om urine goed te kunnen onderzoeken om een juiste therapie te kunnen instellen. Hiervoor beschikken wij over een full-automatische urine-analyser, centrifuge, een microscoop en een refractometer.


Ontlastingonderzoek

Mestonderzoek microscoop

Een minder leuke klus, maar wel erg nuttig. Wij zijn uitgerust om in de ontlasting wormeieren te vinden en om infecties met onder andere de Giardiaparasiet, Parvo- en Coronavirus vast te stellen. Ook bij het paard is een regelmatige controle van de mest nodig om een gericht ontwormadvies te kunnen geven.