Euthanasie kat

Afscheid nemen/euthanasie

Helaas komt aan elk leven een eind. Daarom moeten wij helaas soms afscheid nemen van dierbaren, dus ook van onze huisdieren. Soms kiest de natuur zelf wanneer het tijd is, maar bij huisdieren komt het ook geregeld voor dat we in overleg kiezen om het dier te euthanaseren. Dit om verder lijden te voorkomen. Deze beslissing nemen valt vaak zwaar; wanneer is de grens bereikt waarop leven lijden wordt. Wij beseffen goed dat dit afscheid veel impact op u heeft. Daarom willen wij graag deze gebeurtenis zo rustig mogelijk laten verlopen.

Hoe gaat euthanasie in zijn werk?

U kunt een afspraak maken op de kliniek, maar indien u dat wenst kunnen wij ook hiervoor aan huis komen. Het liefst plannen wij de euthanasie overdag, omdat wij dan meer tijd voor u hebben dan tijdens de avondspreekuren. Uw huisdier krijgt van ons eerst een narcoseprik. Dit prikje is het enige wat uw dier zal voelen. Na deze prik valt uw huisdier na 5 a 10 minuten in slaap. Het dier is dan dus volledig onder narcose en voelt dan geen pijn of andere prikkels meer, net als bij een operatie. Daarna volgt er een overdosis in de bloedbaan van uw huisdier. Hiervan merkt uw dier niets meer. Als gevolg van de overdosis stoppen de ademhaling en het hart, waarna uw huisdier overlijdt.

Begraven/cremeren

Na het overlijden van uw dier, kunt u aangeven wat u met uw huisdier wilt doen. Indien u een klein dier hebt, kunt het eventueel thuis begraven.

Indien dit geen optie is, kunt u kiezen voor een crematie in het huisdierencrematorium. Of u kunt uw huisdier bij ons achterlaten. Minder vaak wordt gekozen voor een dierenbegraafplaats.

Wij zijn al tijden erg tevreden over de service van huisdierencrematorium “Het Hoeksche Hof” te Numansdorp. Wij willen u dit crematorium daarom ook van harte aanraden.

Wanneer u uw dier bij ons achter laat, dan wordt het door ons verder afgevoerd naar de destructie. Dit houdt in dat uw dier centraal in Nederland in grote groep wordt gecremeerd.