Gebitsverzorging hond

Gebitsverzorging

Bij de gezondheidscontroles tijdens de jaarlijkse vaccinaties, controleert de dierenarts altijd de toestand van het gebit. Tandplak, tandsteen, losse kiezen en ontstoken wortels zijn helaas aan de orde van elke dag. Daarom is het vaak nodig dat een dier opgenomen moet worden om het gebit onder narcose te reinigen en rotte/losse kiezen te verwijderen. Hiervoor bezitten wij speciale ultrazone apparatuur. Gelukkig vallen veel gebitsproblemen te voorkomen.

Graag willen wij u helpen te voorkomen dat het gebit aangetast wordt!

Het poetsen van het gebit van uw huisdier is de beste methode om de tanden gezond te houden. Daarnaast, als poetsen niet lukt, kunt u ook met behulp van de voeding en andere snacks en supplementen helpen het gebit schoon en gezond te houden. Wij zijn erg tevreden over de brokken t/d van de firma Hills.

Wij geven u graag een demonstratie hoe u het gebit van uw huisdier verzorgd. Dit komt ook aan bod op de puppy informatiemiddag. Wanneer u uw jonge pup leert dit te doen, vinden zij dit allerminst erg, soms zelfs erg leuk.

Wij werken ook elk jaar mee aan “de maand van het gebit”, die traditioneel in februari gehouden wordt. U kunt dan gratis terecht voor een gebitscontrole en demonstraties. Meer informatie op www.gebitscontrole.nl