April: “konijnenmaand” = enten met 20% korting

konijnenIn de maand april kunt u, zoals ieder jaar, weer bij ons terecht voor een voordelige vaccinatie van uw konijn. We enten met het combinatievaccin Nobivac RHD-Myx, dat beschermt een jaar tegen verbloedingsziekte VHS-RHD-type 1 en Myxomatose. Er wordt meteen even naar het gebit gekeken en indien nodig de nagels geknipt.

Dit ook jaar kunt u op al onze vestigingen terecht voor de actie. We houden dus geen echt konijnenspreekuur meer in Steenbergen. Wel graag even bellen voor een afspraak. Mogen wij u vragen om in het kooitje van uw konijn een handdoek te leggen i.p.v. stro, hooi of zaagsel. Dat scheelt ons heel erg veel schoonmaken.

Verbloedingsziekte type 2 (VHS RHD2):
Ook is het mogelijk uw konijn gelijk extra te laten enten tegen een nieuwe verbloedingsziekte, RHD2. In 2016 kregen we plots vele meldingen van acute sterfte van konijnen in ons praktijkgebied. Ook bij konijnen die geënt waren met het vaccin Nobivac Myx-RHD. De afdeling pathologie van de faculteit diergeneeskunde heeft het virus VHS type 2 (RHD-2) uit heel het land aangetoond. Vaccineren kan met een extra enting.

Konijn met myxomatose

Bellen voor een afspraak of meer informatie via 0167-565945.